برای ساخت هر بنا و ساختمانی از لوازم و مصالح گوناگونی استفاده می شود که دو مورد از مهمترین تجهیزات به کار برده شده در صنعت ساختمان سازی، نبشی و ناودانی می باشد. نبشی و ناودانی ها انواع گوناگونی دارند و می توان از آنها در موارد گوناگونی استفاده کرد. از این رو در این مقاله به بررسی بیشتر این ۲ نوع محصول و کاربرد هایشان پرداخته ایم.

منظور از نبشی و ناودانی در صنعت ساختمان سازی چیست؟

نبشی و ناودانی، ۲ ابزاری هستند که در صنعت ساختمان سازی به مقدار بسیار زیادی استفاده می شوند. این ۲ محصول دارای تفاوت هایی نسبت به یک دیگر هستند که در ادامه به معرفی هریک از آنها و بررسی تفاوت هایی که با یک دیگر دارند، پرداخته ایم. نبشی ها در واقع یکی از مهم ترین پروفیل های مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی می باشند که هم می توان به صورت مرکب و هم به صورت انفرادی از آنها استفاده کرد. نبشی ها دارای ابعادی به اندازه ۰٫۵ تا ۱٫۵ سانتی متر هستند که معمولاً از آنها برای متصل کردن پل ها به ستون ها، متصل کردن ستونها به فونداسیون ها، ساخت و ایجاد ستون و خرپا و… استفاده می شود.

 

نبشی و ناودانی

 

علاوه بر نبشی، ناودانی ها نیز یکی دیگر از مهم ترین ابزار های مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی هستند، که از آنها برای متصل کردن بخش های مختلف ساختمان ها استفاده می شود. ناودانی ها هم مانند نبشی ها در ۲ نوع فابریک و پرسی در دسترس می باشند که نوع فابریک آن از همان ابتدای فرآیند تولید، به شکل ناودانی تولید می شود ولی در نوع پرسی، ناودانی ها را با استفاده از پرس تولید می کنند. علاوه بر ناودانی های فابریک و پرسی، دسته بندی دیگری برای ناودانی ها وجود دارد که به آنها ناودانی های ساده و مشبک گفته می شود.

بررسی نبشی و ناودانی و کاربرد هایشان

نبشی ناودانی انواع گوناگونی و کاربرد های مختلفی دارند که ادامه به معرفی هر یک از آنها پرداخته ایم.

ناودانی ساده: ناودانی ساده در واقع با استفاده از ورق های گرم تولید می شود و در صورت استفاده از آن در محل هایی که احتمال بروز خوردگی فلز وجود دارد، می توان با گالوانیزه کردن مانع از زنگ زدگی این مدل از ناودانی شد.

ناودانی مشبک: این مدل از ناودانی، با استفاده از ورق های گرم گالوانیزه تولید شده و در ۲ نوع گرم و سرد در دسترس می باشند.

نبشی و ناودانی

انواع نبشی و ناودانی

همانطور که گفته شد نبشی ها و ناودانی ها انواع گوناگونی دارند که در اینجا می خواهیم به معرفی هر یک از آنها بپردازیم.

به طور کلی نبشی ها در ۲ حالت، نبشی فابریک و نبشی پرسی در دسترس هستند که منظور از نبشی فابریک، همان شکلی که از نبشی می باشد که در ابتدای فرآیند تولید از خط تولید خارج می شود. اما نبشی های پرسی از ورقه های فولادی تولید می شوند که در فرآیند تولید این ورق های فولادی خم شده و به شکل نبشی تولید می شوند. در واقع تفاوت نبشی های فابریک و نبشی های پرسی در چگونگی فرایند تولیدشان می باشد.

علاوه بر این نوع دیگری از نبشی وجود دارد که به آن نبشی گالوانیزه گفته می شود. این نبشی به وسیله فلز روی پوشانده شده است که به همین دلیل به آن نبشی گالوانیزه گفته می شود. در حقیقت هدف از گالوانیزه کردن نبشی ها، جلوگیری از زنگ زدگی و پوسیدگی آنها می باشد. نبشی های گالوانیزه بهترین گزینه برای استفاده در مناطقی می باشد که به دلیل شرایط آب و هوایی، احتمال بروز خوردگی و زنگ زدگی فلزات به مقدار بسیار زیادی وجود دارد.

نبشی و ناودانی در صنعت ساختمان سازی چه کاربرد هایی دارند؟

در ابتدای مقاله گفته شد که نبشی ناودانی کاربرد های بسیار زیادی در صنعت ساختمان سازی دارند که از بین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاربرد ناودانی: علاوه بر این که ناودانی ها در صنعت ساختمان سازی کاربرد بسیار زیادی دارند، می توان از آنها در صنایع دیگری مانند صنعت ماشین سازی، بازسازی بناهای معماری آسیب دیده، تشکیلات دریایی، تولید تجهیزات ساخت و ساز و… استفاده کرد.

کاربرد نبشی: استفاده برای تولید سقف کرمیت به جهت ساخت بال بالایی تیرچه، تولید ستون، تولید خرپا، متصل کردن پل ها به ستون ها، متصل کردن تیرآهن به به بیم باربر، اتصال نیم گیردار ها و گیردار ها و…

 

نبشی و ناودانی

قیمت نبشی و قیمت ناودانی

امروزه با افزایش قیمت تمام مصالح ساختمان، نبشی و ناودانی ها هم دچار افزایش قیمت شده اند و روزانه قیمتشان تغییر می کند. شما می توانید با مراجعه به سایت های مربوطه از قیمت روز و آنلاین انواع نبشی و ناودانی مطلع شوید.